inici fòrum jocs actualitat dibuixos contacte .TV    ::  
    cercador:  
 
 
 
 

 nadal
 regals

 batejos i comunions

 animació
 detalls
 fotografia i vídeo
 restaurants

 festes i aniversaris

 espais
 articles de festa
 servei de catering
 dolços i pastissos

 premamà
 salut

 nens
 alimentació
 higiene i salut
 escoles
 llibres
 música
 moda
 mobiliari
 murals infantils
 accessoris
 jocs i joguines
 cinema i televisió
 oci i temps lliure
 extraescolars
 museus

 pares i mares

 mascotes
 salut i bellesa
 receptes de cuina
 solidaritat
 associacions
 viatges

 


 
 
Famílies amb fills sords porten el Govern al TSJC perquè la llengua de signes sigui vehicular 

17/01/2019  
La associacions 'Volem signar i escoltar' i 'Pares de Nens Sords de Catalunya' (APANSCE) han interposat un recurs contra la Conselleria d'Educació perquè els alumnes sords puguin emprar la llengua de signes catalana (LSC) com a llengua vehicular d'ensenyament.

Han decidit dur a terme aquesta acció, que compta amb el suport de la Confederación Estatal de Personas Sordas (CNSE) i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), després d'observar una "reiterada vulneració dels drets de nens i joves sords catalans". Les entitats asseguren que el que demanen és el que recull la legislació vigent tant en l'àmbit autonòmic (Llei 17/2010 de Llengua de signes Catalana i Estatut d'Autonomia de Catalunya), com en l'àmbit estatal (Llei 27/2007 de 23 d'octubre per la qual es reconeixen les llengües de signes espanyoles).
Els portaveus de les entitats atribueixen la vulneració dels drets de nens i joves sords catalans, entre altres aspectes, a l'absència d'intèrprets de llengua de signes durant la totalitat de l'horari lectiu, i a les mancances que presenten els docents d'educació postobligatòria en instituts amb alumnat sord.

Les entitats també qüestionen l'actitud d'alguns professionals que "sistemàticament rebutgen la incorporació de la llengua de signes en la intervenció d'aquestes nenes i nens sords i mantenen que "desconeixen que el seu aprenentatge afavoreix l'accés a la llengua oral, a més de propiciar seva participació i inclusió social".

El president de la FESOCA, Albert R. Casellas, defensa que "l'única manera de garantir la igualtat i no discriminació en l'educació de totes les nenes i els nens sords, és mitjançant un bon accés a la llengua de signes a les escoles, i la interacció amb altres nens sords, així com amb models d'adults sords signants".

Per la seva banda, la presidenta de la CNSE, Concha Díaz, assenyala que l'oferta del model educatiu bilingüe en llengua de signes és a més d'escassa, molt dispar, i ha manifestat la seva preocupació "pel reiterat incompliment del dret de les famílies a triar una educació inclusiva en llengua de signes per als seus fills sords".

La CNSE és una organització sense ànim de lucre que atén els interessos de les persones sordes i amb discapacitat auditiva i de les seves famílies a Espanya. Des de la seva creació, el 1936, ha treballat per la plena ciutadania de les persones sordes; així com el desenvolupament de programes d'atenció i prestació de serveis a través de les seves federacions.

La FESOCA, Federació de Persones Sordes de Catalunya, és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1979 que representa a la comunitat sorda catalana i té 29 entitats de persones sordes afiliades de tot Catalunya. Treballa per aconseguir la plena participació i integració en la societat de les persones sordes.


Font: ACN
Photo by candrews on Foter.com / CC BY-NC-ND


  llegir comentaris

notícies 
:: activitats (161)
:: animals (4)
:: art (3)
:: bebès (1)
:: bellesa (1)
:: casals i colònies (15)
:: cases de colònies (1)
:: cinema/TV (74)
:: circ (15)
:: contes (18)
:: creacions (7)
:: cuina (6)
:: cultura popular (5)
:: disfresses (1)
:: dites i refranys (8)
:: ecologia (1)
:: educació (45)
:: entrevistes (2)
:: esports (3)
:: extraescolars (1)
:: festes (530)
:: fires (299)
:: fotografia (12)
:: jocs (9)
:: joguines (3)
:: lego (4)
:: llibres (42)
:: magia (4)
:: manualitats (6)
:: mascotes (3)
:: moda nens (2)
:: museus (3)
:: música (30)
:: nadal (61)
:: notícies (27)
:: objectes (13)
:: parcs temàtics (3)
:: petit english (1)
:: promocions (22)
:: robots (4)
:: salut (53)
:: solidaritat (31)
:: sortejos (43)
:: sortim (53)
:: teatre (58)
:: viatges (4)
:: videos (71)
 
 
 
 

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET
© 2005-18 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com    C/ Rovira, 43 43713 Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)  T. 977 67 84 86  | contacte » RSS feed   
   :: política de privacitat ::